neljapäev, 18. detsember 2014

Maavanem Marko Torm astub ühest ämbrist teise!

Möödunud neljapäeval võisime Virumaa Teatajast kurvastusega lugeda reformierakondlasest Lääne-Viru maavanema Marko Tormi järjekordsest suuremast tööalasest ämbrist, kus ta vastutustundetult hirmutas läänevirulasi meie maakonna suurettevõtjaga. Selle asemel, et Oleg Grossi ees aumehelikult ja avalikult oma eksimuse pärast vabandada, asus Torm hoopis end õigustama ja piinlikku juhtumit ilustama, justkui ei olevat ta härra Grossi ja tema väärt ettevõtte kohta midagi halvasti öelnud.

 Marko Torm solvas kõiki jaekaubandustöötajaid Eestis

Tegelikult oli lugu siis selline,  et maavanem Torm hirmutas ühel kokkusaamisel õpilasi sellega, et kui nad hästi ei õpi, peavad nad tulevikus Grossi juurde tööle minema. Ilmselgelt on Tormi arusaam ettevõtluse toimimisest ja majanduse olemusest vägagi piiratud, kui ta arvab, et jaekaubanduses üksnes müüjad, laotöötajad ning koristajad ametis on. Siinkohal ei hakkaks pikemalt peatuma faktil, et nimetatud vajalike töökohtadeta ei oleks tänapäeva kaubandus võimalikki.

 Samas, Lääne-Viru maavanem ei solvanud mitte ainult härra Grossi, tema firmat, vaid ka tema kõiki töötajaid ja õieti Eesti jaekaubandust tervikuna. On kahetsusväärne, et praegune Lääne-Viru maavanem ei väärtusta neid mitmeid tuhandeid inimesi, kes igapäevaselt ausa tööga oma perele leiva lauale teenivad.

 Kui sa hästi ei õpi, saab sinust maavanem!

Aga võhikust maavanem Torm ütles lastele õigupoolest ka seda, et kui nad hästi ei õpi, siis saavad neist müügijuhid, logistikud, ostujuhid, tootmisdirektorid ja teised kaubanduse valdkonna spetsialistid. Huvitav, kas Marko Torm õppis omal ajal koolis tõesti niivõrd usinalt, et lausa esimene tööpost tema CVs oli abilinnapea ja järgmiseks juba maavanem?

Oleks siis asjatundmatu Marko Torm tol saatuslikul kohtumisel õpilastega vait jäänud, aga ei. Oma mõttevääratuse üle pikemalt juurdlemata, otsustas ta veelgi sügavamale vajuda. “Maasikaks” tordil osutus siis see, et just Oleg Grossi pärast lähevad inimesed Lääne-Virumaalt minema. Tule taevas appi!

 Maavanem edendagu, mitte hävitagu maakonna majandust!

Muide, nädalavahetusel kohtusin erinevate inimestega, kes ütlesid, et Tormi sõnavara antud kohtumisel oli isegi veel inetum olnud. Maavanemalt ootaks ikka maakondliku arengu ja ettevõtluse eest seismist, mitte kohalike tööinimeste  ja ettevõtjate mõnitamist.  Näib, et maavanema ametikingad on Tormi jaoks liiga suured. Kuidas teisiti nimetada Tormi halvustavat ja vihkamist õhutavat sõnakasutust?

Teatavasti lahkub rahvas maakonnast pigem reformierakondliku röövpoliitika tulemuse tõttu, mitte ettevõtja pärast, kes annab väga paljudele inimestele tööd.  Lisaks on Tormi parteikaaslane Jürgen Ligi  avalikult soovitanud eesti rahval lahkuda Eestist. Seega, eelkõige peaks Marko Torm iseennast peeglist vaatama ja Eesti riigi prioriteedid taas näoga maapiirkondade elustamise suunas pöörama.

Oleg Grossi mahategemise asemel tooks normaalne maavanem teda esile, jagaks kiitust ja julgustaks lapsi saama uuteks Oleg Grossideks, kes Eesti majandust edasi viiksid. Paraku on härra Grossi sugususeid eesti kapitalil ja Eestis tegutsevaid suurettevõtjaid kahetsusväärselt ja lubamatult vähe ning seda suuresti tänu Tormi-taoliste poliitika tulemusele.

Lääne-Virumaa vajab rohkem Oleg Grosse!

Oleg Gross  annab tööd sadadele inimestele Lääne-Virumaal. OG Elektral on üle Eesti 50 poodi, kus saab väga tihti erinevaid kaupu soodsamalt kui Maximast või Säästumarketist.  Ka minule endale meeldib Grossi poodides käia ja seda kolmel põhjusel:  esiteks, on mõistlikud hinnad; teiseks, poed on paraja suurusega ja saan kiiresti kauba kätte; ning kolmandaks, sageli saan sealt tooteid, mida Rimis, Selveris või Prismas polegi.

On avalik saladus, et Reformierakonna pink Lääne-Virumaa on sedavõrd lühike, et ei jäägi muud üle, kui Tormi-taolised ametisse nimetada. Aga kas siis poleks olnud targem mõni vanem olija seniks pukki jätta, kuniks valimised läbi, sest praegune maavanem teeb lihtsalt häbi ja mitte ainult maavanema institutsioonile ja oravaparteile, vaid Lääne-Virumaa mainele laiemalt. Mis maavanem see selline on, kes oma maakonna inimestele sõgedalt kallale tuleb ja neid alandab? 

Reformierakond võiks aru saada, et nad panid ametisse täiesti ebapädeva ja saamatu inimese. Siseminister Pevkur peaks tegema riigimeheliku sammu ja Marko Tormi ametist vabastada. Temast on rohkem kahju kui kasu! 

Kommentaare ei ole: