reede, 28. jaanuar 2011

Pomerantsi tegemistest ehk tegemata jätmistest

Eile toimus Väike-Maarja vallavolikogu istung. Muuhulgas tuli teemaks politsei töö efektiivsus nii Väike-Maarjas kui mujal Eestis.

Pean mainima, et kuigi tihti minu ja Väike-Maarja voliniku ning IRLi liikme Sven Kesleri arvamused ei ühti, siis eilsel istungil esines ta aruka seisukohaga. Kesler kõneles sellest, kuidas politsei töö siseministri Jüri Pihli ajal ümber korraldati nii, et suurendati nende politseinikke hulka tänaval, kes autode kiirusid mõõdavad ja trahve inimestele välja kirjutavad, kuid seevastu vähendati uurimisorganites ametnike arvu. Viimane on aga omakorda kaasa toonud selle, et erinevad vargused ja vandaalitsemised jäävad avastamata.... ning pätipoisid liiguvad vabalt ja süüdimatult tänavatel ringi.

Jah, olen saanud tunda ka seda enda nahal. Eelmise aasta juunikuu esimestel päevadel varastati minult sülearvuti ning alles kaks kuud hiljem võttis politsei minuga ühendust ja küsis arvuti seerianumbrit. Pole siis imestada, et minu arvutit pole siiamaani leitud.

Tõsi, praegu on siseministeeriumis mindud lihtsama vastupanu teed ja tegeletakse peamiselt ainult politsei valdkonnas sellega, mis raha sisse toob: ehk trahvide välja kirjutamisega. Õige Sven, süsteemi on vaja muuta, sest eelkõige peaks politsei tagama inimestele turvatunde ja püüdma vargad kinni, ja alles siis peaks trahvima neid inimesi, kes kiirusi ületavad. Praegu on aga eesmärgid segi aetud.

Kuid ei tasu unustada seda, et viimased aastad on olnud siseministriks Marko Pomerants, kes on Sven Kesleri koduerakonnast. Pomerantsi võimuses on olnud viimased kaks aastat seda süsteemi muuta, kuid miks ta seda ei ole teinud? Kuritegevus ju üha kasvab...

Ma siiralt loodan, et kui Pomerants rahva arvamust ei kuulda ei võta, siis vähemalt võtab ta äkki kuulda oma parteikaaslase seisukoha.

Lisaks üllatas mind eile ka Sven Kesleri teine seisukoht, kus ta nimetas siseministrit peaaegu, et võib öelda, nõrgaks ministriks, kuna too ei suutnud leida 100 000 krooni riigi eelarvest, et Simunasse päästekomando alles jääks. Aus ülestunnitus Sveni poolt!

Kommentaare ei ole: