teisipäev, 28. detsember 2010

Lääne-Virumaa Keskerakond: Edgar Savisaar peab jätkama!

Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatus toetab ühtselt ja kindlalt erakonna esimeest Edgar Savisaart ning leiab, et pelgalt oletustel, väidetel ja ajaleheartiklitel kellegi süüdlaseks tembeldamine on alatu laim ning pole ühele demokraatlikule ning euroopalikule ühiskonnale õige käitumisviis.

Kui kaitsepolitsei ja vabariigi president kaasatakse valimiste eelsesse poliitvõitlusse, on Eesti demokraatias selged mõrad, mida on märgatud juba ka Euroopas. Tuletame meelde, et rahvusvaheline majandusväljaanne The Economist reageeris kirikuskandaalile ning avaldas arvamusloo, milles taunitakse, et selline juhtum ei tule Eestile kuidagi kasuks. Väljaandes toodi välja, et valijad, mitte julgeolekuagentuurid, peaksid otsustama valimiste tulemuse. See hoiatus käib eriti endiste kommunistlike riikide kohta, nagu ka Eesti, kus salateenistused mängivad tihti ebaproportsionaalselt suurt poliitilist rolli.

Keskerakond ei saa alluda Reformierakonna ja IRLi ning nende huvi kaitsvate riigiametnike, sealhulgas Eesti presidendi, provokatsioonidele ja isiklikele poliitilistele huvidele. Fakt on see, et Keskerakonna ja erakonna esimehe ründamisest enne valimisi on kujunenud reegel. Samamoodi nagu nn vene kaardi väljatoomisest on saanud kindel tava. Ei ole midagi uut siin päikese all!

Edgar Savisaar on Eesti poliitikas olnud alates Rahvarinde loomisest ning Balti keti peakorraldajana on ta üks neist, tänu kellele me täna võime üldse rääkida taasiseseisvunud Eesti Vabariigist. Savisaar on poliitiliste vastaste turmtule all olnud rohkem kui ükski teine poliitik Eestis. Hoolimata vastaste jõupingutustest jätkab ta Eesti asja ajamist ka edaspidi. Selleks on tal valijate vankumatu usaldus ja kindel mandaat.

Irooniline ja silmakirjalik on see, et kui riiki kiriku ehitamisega raha juurde toodi, lõi valitsus sellest peameedia kaasabil pseudoskandaali. Kui aga tänane valitsus soojahinna käibemaksu 20%ni tõstis, mis viis märgatavalt alla kogu rahva elatustaseme, oli valitsuse arust tegemist normaalse, Eesti riigi arenguks vajaliku tegevusega.

Meil siiralt kahju tõdeda, et Eesti Vabariigi president, kes peaks olema neutraalne ning juhinduma eelkõige demokraatlikest väärtustest ja põhimõtetest, seistes kõrgemal päevapoliitikast, on lasknud end valimiseelsesse võitlusesse kiskuda. Kui president annab mõista, et hoopis tema, mitte eesti rahvas, on Eesti Vabariigis kõrgeima võimu kandja, eirab ta põhiseadust ning on selgeks ohuks Eesti demokraatiale.

Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatuse avaldus (28.12.2010)

5 kommentaari:

Kalapoemyyja ütles ...

Päris loll avaldus. Ei saagi aru millega Edgar peab jätkama, Kremli sääre kaapimist!?

Aga ma tahtsin veel öelda, et demagoogia, mida avalduses laialdaselt leiab on kuidagi nõrk, oleks oodanud säravamat esitlust. Muidugi pole te kõik Edgari tasemel.

Siret Kotka ütles ...

Toetan igati Savisaare jätkamist linnapeana ja erakonna esimehena.

Ta on ainuke tõeline riigimees Eesti poliitikas.

Praegu on aga tegemist poliitilise sisevõitlusega, sest Laar ja Ansip tahavad talle enne valimisi lihtsalt ära teha. Nüüd on kaasatud siia ka veel President.

Piinlik! Ja veel piinlikum on see, et mõni kodanik usub seda parempoolset õukonnameediat, kelle eesmärgiks on ainult üks - Savisaarele enne valimisi ära teha!

Kalapoemyyja ütles ...

Selge see, et tegemist pole kirikuskandaaliga, mida te antud kontekstis pidevalt tarvitate.
Mina ei mõistaks kedagi hukka ega süüdi ilma põhjuseta, aga kui antud skandaalis vaadata osapoolte väiteid, siis on selge, et Edgar vassib ja ei räägi asjast, keerutab ning suunab tähelepanu pidevalt mujale.
See põhjendus, et Edgarit kiusatakse ja talle tahetakse jälle ära teha on tavaline keskerakondlase realiteedikadu.
Pidada Edgarit ainukeseks riigimeheks on isikukultus või fanatism.
Mis asi on õukonnameedia? Kesknädal!? Mis asi on Eestis üldse õukond?

Siret Kotka ütles ...

Soovitan lugeda eksperdi arvamust, kes ütleb, et kapo raport savisaare rahaküsimusloos ei ole veenev:

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/analuus-endine-luureohvitser-kapo-raport-savisaare-rahakusimisloos-ei-ole-veenev.d?id=37442553&l=fplead

Anonüümne ütles ...

On ilmselge, et kirikuskandaal on puhas meediamull, mis on valmis meisterdatud IRLi ja Reformierakonna parteikontorites!

Edgar on aus mees ja jätkab Eesti asja ajamist ka edaspidi, hoolimata oravatest ja irliitidelest!