esmaspäev, 31. mai 2010

Palju õnne, Edgar!

Tänase sissekande pühendan ühele väga ainulaadsele juubilarile - Edgar Savisaarele, Keskerakonna esimehele, kes on ääretult originaalne ja geniaalne isiksus, andekas õpetaja ning vaieldamatult Eesti poliitika elav legend.

Edgarit seostatakse ninasarvikuga, kuna tal pidavat sama paks nahk olema. Tegelikult usun, et tema nahk on paksem veelgi, kuna teistmoodi ei ole võimalik Eesti karmis poliitikas ja pidevate meediarünnakute all nii kaua vastu pidada.

Edgari fenomen peitub kahe üliolulise elemendi unikaalses sulamis. Ühelt poolt on Edgar kui teadlane, kellele pakub naudingut lahti mõtestada ja leida lahendusi Eesti elu kitsaskohtadele, teiselt poolt on tema puhul tegu poliitgeeniusega, kes sööb, joob, hingab ja elab poliitikat. Poliitika on end juba tema geenidesse kirjutanud.

Edgari kolleegina olen saanud kinnitust tõsiasjale, et tema jaoks läheb eelkõige korda tavaline eesti inimene, kes elab maal või linnas ja kes peab oma igapäeva muredega toime tulema: pangalaenu tasuma, pere pisematele riided selga muretsema, toidu lauale saama; ühesõnaga, et kuidagi ots otsaga kokku tulla. Pole siis ime, et sellepärast on ka Keskerakonnale väga tähtis koolitoidu allesjäämine ja peretoetuste taastamine.

Vanemaid inimesi tuleb austada ja neist igati lugu pidada ning riigil tuleb tagada neile elamisväärne pension. Seda mõtet Edgar Savisaar endas alati kandnud ja õpetab seda ka oma noorematele kolleegidele. Mul on siiralt hea meel, et sünnipäevalapse eestvedamisel aastatel 2005-2007 tõusis keskmine vanaduspension ligi 1100 krooni võrra ehk tervelt 44 protsenti. Mõelgem, kuidas meie vanaemad, vanavanemad ja vanavanavanemad peaksid tänastes tingimustes hakkama saama, kui seda hüppelist tõusu ei oleks tehtud. Oleme sulle selle eest tänulikud!

Usun, et kui Edgarist poleks saanud poliitikut, saanuks temast väljapaistev professor mõnes Eesti või välismaa ülikoolis või hoopis kuulus lavastaja. Saatusel olid Edgariga aga hoopis teistsugused plaanid. Eesti vajas liidrit, kes suudaks kütkestada ja käivitada inimmassid, mis kõik päädis Eesti taasiseseisvumisega 1991. aastal. Samas, kõik need ametid on kenasti realiseerunud ka tema poliitikakarjääris – õpetaja ja lavastaja. Selliseid massiüritusi, nagu lavastab Edgar Savisaar, ei suuda mitte keegi teine Eestis. Samuti on tema käe alt tulnud  väga palju tarmukaid ja südikaid kesknoori Eesti poliitikasse, keda võib täna nimetada julgelt juba Savisaare koolkonnaks.

Edgar Savisaar ja riigimees on sünonüümid. Ta muretseb Eesti riigi ja selle tuleviku pärast. Edgari poliitikukarjäär sai alguse kindlast eesmärgist tõsta eesti rahva heaolu. See eesmärk on püsinud muutumatuna tänaseni. See eesmärk defineeribki Edgar Savisaare kui poliitiku ja kui isiksuse olemuse.

Tänane juubilar on vankumatult seisnud selle vastu, et paremerakonnad ei müüks Eestit maha. Ta on seisnud elektrijaamade, raudtee, Eesti Energia, Eesti Telekomi ja teiste riigiettevõtete erastamise ja mahaparselamise vastu, kuna on tema kindel seisukoht, et Eesti riigile strateegiliselt olulised ettevõtted jääksid Eesti riigile ja eesti rahvale. Laari lolluse tõttu mahamüüdud Eesti Raudtee jõudis Edgar eesti rahvale tagasi osta, ent siis vahetus võim ja riigipirukat asus nosima kurikuulus IRL.

Maailmas on vaid üks Eesti. Maailmas on vaid üks riik, kus meie emakeel on riigikeel. Seetõttu on meie igaühe kohus ja au hoida kallist kodumaad. Oleks vaid rohkem edgareid Eestis, kes Eestit väärtustaksid, tema olemust ja olemust mõistaksid, kodumaa nimel võitleksid...

(Foto: Google)
Kallis Edgar, soovin Sulle siiralt ja südamest palju õnne sünnipäevaks ning palju jõudu ja jaksu! Nagu Eesti vajas Sind pöördelisel ajal 20 aastat tagasi, vajab ta Sind ka tänasel pöördelisel ajal rohkem kui kunagi varem. Eesti on tarvis tagasi suunata sellele teele, kust teda on kõik need aastad üritatud kõrvale juhtida – õitseva Eesti teele!

8 kommentaari:

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Unknown ütles ...

Ühinen Sinu siiraste soovidega:)!

Kodukana ütles ...

Ei noh. Ja kohe üldse ei ole tegemist millegi isikukultuslikuga? Kohe üldse ei ole? Edgar lihtsalt on nii siiras ja hea ja silmad on hellad ja doobrõje, doobrõje....
Tidriklaps, piinlikkustunne on sulle võõras....

Kristo Kaare ütles ...

paljuõnne sirli su silmaring on mõnuga väga väike, kummarda aga edasi oma leeninit eks ükskord kui raha otsas sul ja istud kuskil prügikastivahel lehvitakeskerakonnale magusat rohelist lippu kuna savipätsid ja muud loomad on oma komplekti siit riigist ammu välja lohistanud;) edu

Priit Kutser ütles ...

Tallinna linnast on kujunenud turvaline oaas keset Reformierakonna ja IRLi ikkest vaevatud ülejäänud Eestit. Valimistest valimistesse, võidab Edgar Savisaar ja Keskerakond ühe rohkem ja rohkem poolehoidjaid. Valimistest valimistesse on kindlustumas tõsiasi, et rahvast armastab ja austab Edgarit. Inimesed saavad aru, et aitab reformierakondlikust ja IRL-likust röövkapitalismist, vaja on ühiskonnasõbralikku ja hoolivat poliitikat, mida suudab pakkuda üksnes ja ainult Eesti Keskerakond. Edgar Savisaar on eesti rahva vaieldamatu liider.

Priit Kutser ütles ...

Siret, nõustun Sinuga - Edgar Savisaar on vaieldamatult Eesti poliitika elav legend. Eestis ei ole ühtegi teist tema kaliibriga isiksust, kes on niivõrd rohkelt ja ülekaalukalt Eesti saatust mõjutanud.

Paljud on tema peale kadeda. Paljud ei seedi tema edu. See on loomulik ja inimloomuses. Seda eks suuri isiksusi ikka mõõdetakse nende vaenlaste järgi.

Südantliigutav sissekanne!

Unknown ütles ...

Jah, Eedu on fantast ja tore ja parim, mis üldse juhtuda sai. Sellise nõmeda haipimise põhjus oli mingit ametikõrgendust saada? Või see, et Keskerakonnas ikka edasi püsida ükskõik mis tuleb? Oijah, terve see blogi on täis teiste erakondade mahategemist, nagu Keskerakonnal ikka kombeks on, reklaamides või mujal. Enne "noorte eeskujuks" valimist, oma erakonna noorte poolt kusjuures, oleks võinud nendega ka rääkida, kes Keskerakonda ei kuulu.
Ja see "meedia teeb Etsi maha" hala on nüüd küll asjatu, kõik on ära teenitud.

Priit Kutser ütles ...

In insanity ja teised on ehedaks näiteks kibestunud inimestest, kes on rumalad ja eesti parempopulistlikust poliitikast ja meediast ajupestud. Siiralt kahju on sellistest inimestest. Nende arvates käib maailmas elu nii primitiivselt, et kui kellegi tublidust kiidad, siis on see kindlasti motiveeritud vaid ühst asjast - materiaalsest heaolust või hüve saamisest (siinkohal ametikõrgendus). See on kahetsusväärselt primitiivne, algeline mõtlemine, mis kahjuks ongi just sellistele Ansipi ja Laari pugejatele ja Keskerakonna vastastele äärmiselt iseloomulik ja omane :) Sellistel eesti riigi ja rahva mahamüüjatele ning kommunismisõpradele, nagu Reformierakonna ja IRLi pooldajad paraku on, ongi omane selline madal intelligents ja röövkapitalismist läbiimbunud väärastunud mõttemaailm :)