reede, 14. august 2009

Reformierakond juhtimas meid viie vaesema riiki sekka

Viimastel kuudel on Vabariigi Valitsus taas makse tõstnud. Alates 1. juulist võeti Riigikogus vastu seadus, millega suurenes jälle nii aktsiisimaks, kuid ka käibemaks. See on andnud tõsise hoobi suurele osale Eestimaa elanikest.

Juba aasta tagasi juhtis Keskerakonna Noortekogu peaminister Ansipi tähelepanu sellele, et aktsiisi ja üldse teiste kaudsete maksude tõus suurendab inimeste mittetoimetulekut veelgi. Selle tagajärjel on kõik tänaseks kallimaks läinud – elekter, küte, bussipiletite hinnad, toidukaubad – seda loetelu võiks jätkata lõpmatuseni.

Aga kas piiramatu maksude tõus on ka õigustatud? Kui veel aasta tagasi maksis inimene autokütuse liitrihinnast 46% maksudeks, siis tänaseks on see tõusnud juba 56%-le. Ehk teisisõnu, kui bensiiniliitri hind maksab tanklas 16,10 kr., siis otse Ansipi valitsuse taskusse jookseb sellest tervelt 9 krooni. Ja kui pere kulutused kütusele ulatuvad 2000 kroonile kuus, siis haarab Ansipi valitsus endale sellest kohe 1120 krooni ja tegelikult saab pere sõita napilt 880 krooni eest. Minu meelest on seda juba liig, mis liig!. Samal ajal näiteks USAs makstakse bensiiniliitri hinnast ainult 15% maksudeks ja kui Eestis oleks samaväärne maksumäär, siis maksaksime kütuseliitri eest ainult 9,50 kr. On ikka suur vahe, kas maksta liitri eest 16,10 krooni või 9,50 krooni, või kuidas?

Reformierakonna valimiseelne jutt, et tulumaksu alandamine viib meid viie rikkama riigi hulka, on osutunud roosaks mulliks. Tänaseks on kaotanud inimesed hoopis töökohad ja elavad vaevu-vaevu ära. Tegelikkuses on Reformierakond hoopis tõstnud makse – nii aktsiisi- kui käibemaksu. Huvitav, kas tõesti mõni inimene veel siin Eestimaal usub Reformierakonna valesid?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas sa oled loll natukene?

miks sa võrdled meie bensiini hindasid USAga? äkki võrdleks hoopis Kuveidiga!

Me oleme Euroopa liidus, seega vaata mis on mujal aktsiisid ja siis mõtle edasi.

Anonüümne ütles ...

Hoolimata sellest, et me asume EL-is on USA-ga võrldemine minu arvates igati õigustatud. Eesti aktsiisid on juba ammu ülemõistuse, meie parempoolsed riigijuhid ei tea ikka majanduse toimimisest ikka mitte midagi, ainult jänkidele ja Rootsi pankuritele osakavad pugeda

Anonüümne ütles ...

Oh Siret, Siret, Siret... No rahune nüüd maha ja ära nüüd ründa pidevalt meie praegust valitsust. Eks mittetulundusühing nimega Keskerakonna Noortekogu võib millele iganes tähelepanu juhtida, kuid kes Teid ikka kuulab kui Te opositsioonis oleva erakonna lapselapsed olete. Mine nüüd võta tassike teed koos oma hea sõbraga Peeter Võsaga ja oodake koos 18. oktoobri valimisi kui Teile jälle kolmikliiduna näppu näidatakse.