teisipäev, 9. juuni 2009

Kes võitis ja kes kaotas...

Rääkigu Eesti meedia mistahes, kuid Keskerakond võitis need europarlamendi valimised. Tõsi, ka Indrek Tarand sai väga väärika tulemuse. Võimalik, et siin on märkimisväärne roll ka Edgar Savisaarel, kes mõned päevad enne valimisi kutsus Vikerraadios üles Tarandit toetama. Tegelikult nii võibki öelda ju, et Keskerakonna ja Tarandi võit on, kui kogu Eesti rahva võit.

On kerge mõista, miks need valimistulemused ei meeldinud Reformierakonnale. Elasid ju nad veel viimase hetkeni oma „roosas mullis“ ja lootsid saada 3 kohta europarlamendis. Ka Isamaa ja Res Publica Liit mõtles samas vaimus. Usun, et selline kaotus oli mõlemale koalitsioonierakonnale, kui külm dušš enne kohalike valimisi.

Väike-Maarja vallas hakkas aga mulle silma, et minu koduvalla suurim kaotaja on üllatuslikult just Eestimaa Rahvaliit. Rahvaliidu kaotus on ka näha üle-eestilises tulemuses. Isegi üksikkandidaat Martin Helme sai rohkem hääli kui Rahvaliit. Omamoodi naljakas on ka see, et Rahvaliit sai isegi vähem hääli, kui selles erakonnas liikmeid on. Kui 2007. aastal oli Keskerakonnale võrdväärne vastane nii Rahvaliit kui Reformierakond, siis tänaseks on Väike-Maarja inimeste toetus nendele parteidele jõuliselt vähenenud.

Ei ole mingi saladus, et hetkel on Väike-Maarja Euroopa Parlamendi valimistulemuste põhjal kõige populaarsem partei endiselt Keskerakond, keda toetavad ligi 36% vallaelanikest. Kurb on aga tõdeda, et meie koalitsioonipartner – Rahvaliit omab ainult 10%-list toetust terve valla peale. Reformikate toetus on langenud lausa 25%le. See on tervenisti 11% väiksem Keskerakonna toetusest Väike-Maarja vallas.

Lõpp hea, kõik hea. Mu südame teeb soojaks ja meele rõõmsaks, et Eestis võitis valimised minu kodupartei – Keskerakond ning ka Väike-Maarjas edestas Keskerakond ülekaalukalt kõiki teisi parteisid.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rahvaliidust on saanud häbiväärne narride rühmitus! Erakonnaks ei söanda varsti enam neid keegi pidada.

Priit Kutser ütles ...

Eurovalimised näitasid selgelt, et kätte on jõudnud valitsuse vahetuse aeg, mis tähendab ühtlasi ka seda, et kätte on jõudnud Keskerakonna aeg!

Meelis ütles ...

Lapsekesed, palun lõpetage ükskord see jauramine ja minge lugege mõni raamat läbi. Vaadake, kuidas lilled kasvavad, nautige kaunist loodust.

Kui savisaare tillivurr siret arvab, et keskerakond võitis ja hr Tarand sai hääled vaid tänu savisaarele, siis soovitan oma pisike pea viia kontrolli. Vaatame nüüd reaalset olukorda - keskerakond sai erakonnana ja kulutades miljoneid kroone, kes teab kelle raha, kuna enam pole vahet erakonna ja Tallinna rahakotil, törtsu rohkem hääli, kui üksikkandidaat Tarand.

Keskiga võidad! ütles ...

Kommentaariks siis sellele Meelisle, et tunnen kaasa, et valu su sees on nii lõikav, et sa ei suuda oma kibestumust vaos hoida ;) :) KESKERAKOND VÕITIS NEED VALIMISED! Lepi sellega :D

Anonüümne ütles ...

Ei tea seda asja, et Keskerakond võitis.
Kui Keskerakond võitis, siis miks nad nii kibestunult tahavad, Sotsidelt koha ära võtta ja uus valimine seal kuskil, kus ei olnud kahte templit ümbrikul peal, korraldada?
Jube, kus käis üksteise maha tegemine Reformierakonna ja Keskerakonna vahel. Appi, süda läks pahaks.
Kas siis endal ei olnud mingeid häid saavutusi millega näidata, et te siis oletegi teistest paremad.
Vaesekesed..