reede, 27. september 2013

Keskerakonna plakati ülespaneku taga paistavad konkurentide kõrvad

Teatavasti on alates 16. septembrist poliitiline välireklaam keelatud, mistõttu võttis seadusekuulelik Keskerakond juba 15. septembri õhtuks valimisplakatid kõikjal Lääne-Virumaal maha.
Seda fakti kinnitavad mitmed tunnistajad, kes ise plakatid maha võtsid. Väide, nagu Väike-Maarja vallas oleks möödunud laupäeval bussipeatuses rippunud plakat, mis kutsus valima Keskerakonna poolt, ei ole fakt, vaid alatu laim, mille tagant paistavad välja meie poliitiliste vastaste kõrvad. Selge on see, et meie vastased on paanikas ja meeleheitel.
Esiteks, mis huvi on Keskerakonnal kutsuda inimesi osalema juba nädala-tagusele üliedukaks osutunud rahvapeole?
Teiseks, kui 15. septembril mindi kõiki plakateid maha võtma, siis just eelnimetatud bussipeatuses olnud plakat oli kadunud. Mõeldi, et ju siis mõni pahatahtlik konkurent selle maha rebis ja endaga viis, kuna seda mahatõmmatud plakatit polnud kuskil ka näha.
Algul pakkusime, et mõni poliitiline vastaskandidaat on varem varastatud plakati poliitreklaamikeelu ajal uuesti üles pannud, et Keskerakonnale niiviisi politsei kaela saata.
 
Täna on aga põhjust uskuda, et isegi seda ei viitsitud teha, vaid politseile võidi saata mobiiliga tehtud foto septembri algusest, mil välireklaam oli lubatud ja plakat oli seaduslikult üleval.
Mis puutub aga tasuta ühistranspordiliini Tapal, siis selle puhul on tegu Keskerakonna regulaarse ettevõtmisega, mis ei ole valimistega seotud.