laupäev, 21. märts 2009

Käed eemale Triigi postkontorist!

Ansipi valitsus šokeerib ikka ja jälle maainimesi oma järelemõtlematute otsustega.

Selle kolmapäeva (18.märts) Virumaa Teatajast lugesime Triigi elanikega suure hämmeldusega, et meie küla postkontor suletakse alates 1. juulist.

Külaelanike arvamust ei küsinud keegi, veel vähem on keegi meile selgitanud sulgemise otsuse põhjust. Isegi postkontori töötajad lugesid lehest, et nad kaotavad alates 1. juulist oma töökohad. Kas siis nii jultunult ja südametult käitubki Eesti Post oma töötajatega?

Kui mina töötasin majandusministeeriumis, siis tollane majandusminister Edgar Savisaar mitte ei sulgenud postkontoreid, vaid hoopis avas. Tundub, et reformarid on elust nii võõrandunud ja linnastunud, et nad ei teagi mis elu maal elatakse.

Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen(pildil) ja Reformierakond võiks ükskord ometi aru saada, et postkontorite sulgemine on samm kogukonna elu hävitamise suunas. Ja kuigi ta võib-olla ei tea, kuidas maal elatakse, siis jätku ta ometi kord maainimesed rahule. Me ei ole katsejänesed, kelle peal võib teha mida iganes!

Triigi postkontoris ei käi mitte ainult minu küla elanikud, vaid ka inimesed teistest küladest – Avispea, Eipri ja Pudivere. Postkontori allesjäämine on meie küla jaoks ülimalt tähtis.

Aga me ei anna alla! Eile alustasime allkirjade kogumist, et Triigi postkontorit ei suletaks. Tahtejõudu võitlemiseks meil on küllaga. Nii et, härra Atonen, käed eemale meie Triigi küla postkontorist!

Võsa Pets oli Simunas!

12.märtsil kohtus Peeter Võsa Simuna rahvaga. Inimesi oli väga palju - nii noori, vanu kui ka keskealisi.


Lisan mõned pildid sellest üritusest:







kolmapäev, 4. märts 2009

Vastlad Triigis

24. veebruar oli sel aastal teistsugune... Lisaks Eesti Vabariigi sünnipäevale oli sel aastal samal päeval ka vastlapäev. Triigi külal on ikka olnud traditsioon, et vastlapäeva peab tähistama ja lastele tuleb teha vahva vastratall. Minu ja Raivo Tammuse eesvedamisel sai ka sel aastal vastlapäev kohalikul mäel, Vastlatiirul, peetud.

Liugu lasti palju ja vahendite valik, millega mäest alla sõideti oli kirju. Olid ka erinevad võistlused: pikem liug, paarisvõistlus ja teatevõistlus. Kuigi poisid üritasid kõigest väest pikemat liugu saada, siis nii mõnigi lõpetas liigsest agarusest kuusehekki või libises kelk seljas mäest alla. Pikimad liu võidutiitlid läksid aga hoopis tüdrukutele Laura ning Reile.

Järgmisena oli paarisvõistlus, mis tähendas, et ühe kelgu peale pidi ära mahtuma kaks inimest ning kes kaugemale libisesid, need olid võidukad. Parim oli siingi Reile koos sõber Markusega. Vahest kõige põnevam oli aga teatevõistlus, kus olid 4-liikmelised võistkonnad Iga võistleja pidi mäest alla laskma, üle kontrolljoone ja siis kelguga mäkke tagasi vudima. Siin olid kindlateks võtjateks Tiina, Thomas, Heiki, Fred.

Pärast kõva aplausimüdina ja tublimate premeerimist, said kõik lasta hea maitsta kuklil ja teel.
Mõned pildid üritusest:


Avasõit - Mina vennapoja Joosepiga
Sõime kukleid ja jõime teed

Kõik, kes me seal olime ja kes enne pildistamist ära ei jooksnud:)

Ka kõige väiksemad olid kohal